twitter facebook envelope youtube instagram pinterest-p
Logo

BREXIT, POKÉMON & GRUMPY CAT

0
Hipster VR-glasögon Kettlebell Likes

TILLBAKA TILL NUTIDEN!

Nu har det hänt – vår tidsresa har tagit oss hela vägen fram till dagens datum. Den här blir första månaden som vi inte pratar om ett helt årtionde. För vi är ju trots allt fortfarande mitt uppe i 2010-talet. Även om det här decenniet börjar närma sig sitt slut.

Det kanske inte känns som att det har hänt så mycket under de senaste sju åren. Men tekniken har tagit både stora och viktiga steg med Augmented Reality (det där som hjälper dig jaga Pokémons), Virtual Reality (de där stora glasögonen man kan köpa till Playstation) och ej att förglömma: Artificiell Intelligens (som i den där filmen A.I. från 2001 – fast på riktigt).

Inom politiken har de senaste åren och hela världen präglats av vad som sannolikt är det mest uppmärksammade valet någonsin – Hillary vs. Trump. Och på hemmaplan har vi hunnit med ett regeringsskifte.

2010-talet har gett oss CrossFit-trenden. Det har gett oss fler tjänster för att leverera matkassar än vad ett land någonsin kommer att behöva. Och sedan Netflix lansering i Norden för fem år sedan har vår fritid i princip försvunnit.

2010

Gruvarbetare

Efter att varit instängda i 68 dagar räddas 33 gruvarbetare i Chile

2011

Game of Thrones

Succéserien Game of Thrones har premiär

Ring

2013

Ring

Prinsessan Madeleine gifter sig

2015

Pluto + isberg

NASA upptäcker isberg på Plutos yta

2016

Brexit

Storbritannien röstar ja till att lämna EU

HUR SMART ÄR DITT HUS?

Husets uttryck som helhet har alltid spelat stor roll. Men idag har en annan faktor börjat bli minst lika viktig. Hur ett hus fungerar står mer och mer i fokus för oss och våra kunder. Det handlar både om att addera klimatsmarta delar som solceller – men även att arbeta med intelligenta plattformar för att kontrollera belysning, värme, vatten, multimedia och mycket mer. Hur huset kan bli lite smartare helt enkelt.

Dansa

10-talets melodi

Några av låtarna kanske du har med bland dina spellistor idag. Andra kanske du redan har glömt att du lyssnade på i början av årtiondet. Vi har samlat några godbitar från 2010-talet. Till listan >>>

Spotify
Stol
Ekologiskt

MEDVETEN DESIGN

Hållbarhet kommer i många olika former. Från att sortera bland gamla mjölkkartonger, äggskal och glödlampor till företag som gör sitt bästa för att minska sitt ekologiska fotavtryck. Och nu, mer än någonsin tidigare, ser vi hur ett hållbart perspektiv spelar en viktig roll i hemmet. År för år kan vi hitta fler ekologiska textilier, väggfärger och tapeter. Handgjorda och lokalt producerade möbler, diskborstar och leksaker. Föremål där design och hållbarhet möter varandra. Där du kan uttrycka din personliga stil och dina värderingar på samma gång.

Stol
Fika

MINNEN FRÅN 2010-TALET

Ju närmare man kommer vår egen tid – desto tydligare blir det att ett årtionde (eller i det här fallet sju år) består av otaliga trender, flugor och vågor. Det är svårt att veta vad 2010-talet kommer att associeras starkast med, men något som är säkert är att det inte kommer att finnas brist på prylar, mode, musik, teknik, politik och händelser att välja mellan. Kanske blir det cronuts? Kanske Skam eller Game of Thrones? Eller varför inte Grumpy Cat?

Boxare

VILKET ÅRTIONDE ÄR DU?

Gör vårt test och ta reda på vilket decennium som är mest du. Vilken musik, mat och mentalitet passar bäst in på dig?

Kvinna

Don't you ever let a soul in the world tell you that you can't be exactly who you are.

Lady Gaga

NÅGRA AV TIDENS HUSTYPER

Grönskär

Grönskär

Grönskär entrévåning

Grönskär, entrévåning

Kornett

Kornett

Kornett övervåning

Kornett, övervåning

NI KOMMER VÄL IHÅG DANSEN?

Det har hunnit gå fem år sedan den kom – dansen som alla försökte lära sig. Idag finns ett monument tillägnat K-Popstjärnan PSY i Gangnamdistriktet i Seoul. Mellan december 2012 till juli 2017 var det den mest sedda videon på YouTube (när videon till Wiz Khalifas och Charlie Puths See You Again snodde förstaplatsen).